Palvelut

Oma- annospalvelu

Annosjakelupalvelussa apteekki toimittaa asiakkaan annosjakeluun soveltuvat lääkkeet 2 viikon erissä pakattuna annospusseihin.

Jokaiseen pussiin on merkitty asiakkaan nimi, tablettien ottoajankohta (päivämäärä ja kellonaika) sekä pussissa olevien lääkkeiden nimet. Näin on helppo tarkastaa, että ollaan ottamassa oikeat lääkkeet oikeaan aikaan.

Ennen annosjakelun aloittamista apteekin farmaseutti tarkistaa lääkkeiden yhteisvaikutukset, päällekkäisyydet ja ottoajankohdat apteekkiin toimitetun lääkelistan pohjalta. Yhdessä hoitavan lääkärin kanssa varmistetaan, että annosjakeluun otetaan vain tarpeelliset lääkkeet. Turhat lääkkeet ja yhteisvaikutukset saadaan karsittua, koska lääkitys tarkastetaan. Tarvittaessa apteekista voidaan tilata Lääkityksen tarkastuspalvelu.

Pussien mukana tulee annostuskortti, josta näkee ajantasaisen lääkityksen. Annostuskortissa on QR-koodi, joka luetaan älypuhelimeen asennettavalla maksuttomalla QR- koodin lukuohjelmalla. Koodi näyttää asiakkaalle jaeltujen lääkkeiden kuvat, kuvailutekstit ja Lääkeoppaan tekstit.  Annostuskortti kannattaa ottaa mukaan lääkärikäynneillä.

Apteekki huolehtii reseptien uusimisesta ja tarvittaessa myös annospussien kuljetuksesta kotiin tai hoitoyksikköön.

Lääkevaihdot ja – kokeilut onnistuvat ilman hävikkiä, koska kerralla toimitetaan vain kahden viikon lääkkeet. Kustannussäästöä syntyy kun lääkkeet jaetaan edullisista pakkauksista ja asiakas maksaa vain jaetuista lääkkeistä.

Autamme kaikissa lääkkeisiin liittyvissä kysymyksissä. Kysy lisää asiakaspalvelustamme: 044 713 3100 tai info@mikkelinuusiapteekki.fi

 

Lääkityksen tarkistuspalvelu

Lääkityksen tarkistuspalvelu auttaa asiakkaita lääkkeenoton tarkoituksenmukaisessa toteutuksessa ja hoidon onnistumisessa.

Palvelu sopii iäkkäille, useita lääkkeitä käyttäville tai mikäli asiakkaalla on lääkitysongelma tai –huoli sekä omaisille, omaishoitajille tai hoitajille.

Palvelussa kootaan ajan tasainen lääkityslista mukaan lukien itsehoitolääkkeet, varmistetaan lääkkeiden yhteensopivuus sekä oikeat ja tarkoituksenmukaiset ottoajankohdat suhteessa vuorokaudenaikaan, ruokailuun ja muihin lääkkeisiin sekä soveltuvuus iäkkäille Salko- tietokantaa apuna käyttäen.

Asiakastapaamisessa farmaseutin kanssa keskustellaan havainnoista, lääkkeiden käyttöaiheista, oikeasta käytöstä ja mahdollisista lääkehaitoista sekä esim. lääkekorvauksiin liittyvistä huomioista. Asiakastapaamisessa on mahdollista keskustella ja kysyä lääkkeistä rauhallisessa ympäristössä Apteekin Terveyspisteen tilassa.

Kirjallisen yhteenvedon perusteella ohjeet on helppo muistaa ja sen pohjalta voi tarvittaessa keskustella lääkärin kanssa.

Palvelun hinta Etuasiakkaille 30€ (norm. 40€).

Varaa keskusteluaika farmaseutille p. 044 713 3100.

 

Inhalaatiohoidon tarkistuspalvelu

Inhalaatiohoidon tarkistuspalvelu on tarkoitettu kaikille inhaloitavien lääkkeiden käyttäjille, etenkin astmaa ja keuhkoahtaumatautia sairastaville.

Ajanvarauksella tarjottavaan palveluun otetaan mukaan kaikki käytössä olevat inhaloitavat lääkkeet ja mahdolliset tilanjatkeet. Palvelun aikana farmaseutti tarkistaa inhaloinnin onnistumisen vaihe vaiheelta ja ohjaa lääkkeen oikeassa käytössä. Palvelussa saa  tietoa suun hoidosta,  laitteen huollosta, säilytyksestä ja lääkkeen loppumisen merkeistä. Tarkistus kestää noin 15 minuuttia.

Palvelu on maksullinen. Kysy lisää apteekistamme p. 044 713 3100.